images/school/1.jpg

Τομέας Πληροφορικής

Υλικό και Δίκτυα Η/Υ, Προγραμματισμός, Ανάπτυξη Ιστοσελίδων...
Περισσότερα

Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας

Οικονομική θεωρία, Λογιστική, Τουρισμός και Εφαρμογές...
Περισσότερα

Τομέας Γεωπονίας

Περιβάλλον και Γεωργία, Φυτική Παραγωγή, Τεχνολογία Τροφίμων...
Περισσότερα

Μεταλυκειακό έτος Μαθητείας

Προαιρετικό 4ο έτος σπουδών, απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5 με πιστοποίηση.
Περισσότερα

Όταν το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς συναντά το Tipping Point, ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, επαγγελματικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των νέων.

Το πρόγραμμα TΤP, είχε ως σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία, την ενδυνάμωση και την προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας του μέλλοντος.

Παρουσίαση του προγράμματος:

https://www.canva.com/design/DAFS8LKaOHk/52e9tmm5wrx-cjwZt5jcyQ/view

Στη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν

9 Live ομαδικές συνεδρίες διάρκειας 30’ με εκλεκτούς μέντορες (ανθρώπους πρότυπα).  Κάθε συνεδρία πραγματευόταν ένα επιλεγμένο θέμα που ανταποκρινόταν στα ενδιαφέροντα και στις ανησυχίες των μαθητών του σχολείου μας. Μετά το πέρας κάθε συνεδρίας ακολουθούσε συζήτηση ανατροφοδότησης και αξιολόγηση της συνεδρίας από τους συμμετέχοντες μαθητές και την συντονίστρια εκπαιδευτικό Αλεξίου Εύα.

 Καλύφθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:

1.Γνωριμία με επαγγέλματα και τομείς σπουδών

Οι μαθητές λαμβάνουν πρακτικές γνώσεις από επαγγελματίες που ήδη κάνουν αυτό που θα ήθελαν και οι ίδιοι μελλοντικά, ενημερώνονται σχετικά με το ευρύ φάσμα επιλογών σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς και για κλάδους/επιστήμες που επιθυμούν ή και τομείς που δεν γνωρίζουν.

2.Δεξιότητες για τη σύγχρονη αγορά εργασίας

Οι μαθητές ενημερώνονται για τις συνθήκες στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον καθώς και τις απαιτούμενες δεξιότητες του 21ου αιώνα, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και πρωτοβουλίας στην επαγγελματική τους πορεία.

3.Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Οι μαθητές ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται σε θέματα που τους αφορούν και χρειάζεται να γνωρίζουν ως ενεργοί πολίτες, και ενισχύεται η συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα, το σχολείο μας έγινε μέλος ενός δικτύου που προωθεί την καινοτομία και τη σύνδεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την αγορά εργασίας και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα οι μαθητές καλλιέργησαν σημαντικές δεξιότητες (π.χ. κριτική σκέψη, επικοινωνιακές/ κοινωνικές δεξιότητες),  ενισχύοντας την προσπάθεια τους να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα και τις επιλογές τους.

Η υλοποίηση του προγράμματος στο ΕΠΑΛ Αγριάς για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση. 

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά την Κατερίνα Γεωργακίλα (Project coordinator), μέλος της ομάδας του Tipping Point, για την εποικοδομητική συνεργασία της στην υλοποίηση του προγράμματος.

Συντονίστρια εκπαιδευτικός του προγράμματος για το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς: Εύα Αλεξίου