Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 – συνεργασία σχολείων για την ανταλλαγή καλών πρακτικών με θέμα «Flying with the wings of Mythology through time and space».

Το πρόγραμμα στοχεύει στη μελέτη της μυθολογίας ως γνωστικού αντικειμένου αλλά κυρίως ως μέσο για τη διδασκαλία άλλων γνωστικών αντικειμένων, προκειμένου η διδασκαλία να γίνει πιο ενδιαφέρουσα, αποτελεσματική, να διευκολύνεται η διαφοροποίηση του υλικού ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών και να εξασφαλίζεται η κοινωνική ένταξη όλων των μαθητών παρά τη διαφορετικότητά τους. Για το σκοπό αυτό, θα αναπτυχθεί ενδεικτικό διδακτικό υλικό για χρήση και ως βάση για περαιτέρω υλικό, όπως επίσης και διαδικτυακές δραστηριότητες με μορφή παιχνιδιού γνώσεων.

Επιπλέον, στόχος είναι η διερεύνηση της επίδρασης της μυθολογίας στην κουλτούρα τω

ν λαών και στις μοντέρνες γλώσσες, όπως επίσης και η ανάδειξη των ομοιοτήτων και των διαφορών ανάμεσα στις μυθολογίες των συμμετεχόντων χωρών. Στα πλαίσια αυτού του στόχου, θα συζητηθούν εκφράσεις προερχόμενες από τη μυθολογία και θα μελετηθεί ο τρόπος που οι διάφορες μυθολογίες χειρίζονται τα θέματα α) της κοινωνικής ένταξης / κοινωνικού αποκλεισμού, β) της ιατρικής, γ) των γεωφυσικών φαινομένων.

Τέλος, στόχος είναι η ανάδειξη της τοπικής μυθολογίας ώστε αυτή να γίνει γνωστή στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μέσω της ανάπτυξης τουριστικών διαδρομών και σχετικού υλικού.

Διάρκεια προγράμματος: 2 έτη (2017-2019)

Συντονιστικό σχολείο: Επαγγελματικό Λύκειο Αγριάς

Συμμετέχοντα σχολεία: α) Επαγγελματικό Λύκειο Αγριάς, β) Institut Andreu Nin (El Vendrell, Ισπανία), γ) Zespol Szkol Ponadgimnazjalnych (Czaplinek, Πολωνία), δ) Friendly Appeal Cesis State Grammar School (Cesis, Λετονία), ε) Istituto Tecnico Commerciale Salvatore Satta di Nuoro (Nuoro, Ιταλία), στ) Grunnskolinn i Breiddalshreppi (Breiddalsvik, Ισλανδία), ζ) Vesilahden ylaaste (Vesilahti, Φινλανδία)

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Μπάτσιου, Αναστασία Κουρεντζή

Σχετικές ιστοσελίδες:

https://flyingmythology.wordpress.com/

https://www.facebook.com/Erasmus-Flying-Mythology-191210348094731/

https://www.instagram.com/p/Bb42A5vngLD/