images/school/1.jpg

Τομέας Πληροφορικής

Υλικό και Δίκτυα Η/Υ, Προγραμματισμός, Ανάπτυξη Ιστοσελίδων...
Περισσότερα

Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας

Οικονομική θεωρία, Λογιστική, Τουρισμός και Εφαρμογές...
Περισσότερα

Τομέας Γεωπονίας

Περιβάλλον και Γεωργία, Φυτική Παραγωγή, Τεχνολογία Τροφίμων...
Περισσότερα

Μεταλυκειακό έτος Μαθητείας

Προαιρετικό 4ο έτος σπουδών, απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5 με πιστοποίηση.
Περισσότερα

Το ΤΕΕ Αγριάς σε συνεργασία με το 4ο Λύκειο Βόλου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Ρουμανία από τις 29/3/2005 - 6/4/2005.

Η ελληνική αποστολή στην οποία συμμετείχαν από το ΤΕΕ Αγριάς 34 μαθητές, ο Διευθυντής και 5 συνοδοί, από το 4ο Λύκειο Βόλου 2 μαθητές και 1 συνοδός καθηγητής και ο Αντιδήμαρχος Αγριάς, αναχώρησε την Τρίτη 29/3/2005 στις 8:00 οδικώς από το Βόλο και έφτασε στις 18:00 στη Σόφια Βουλγαρίας. Έγινε περιήγηση στη πόλη και μαθητές και συνοδοί γνώρισαν τα αξιοθέατα της πόλης(εκκλησία Αλεξάντερ Νέφσκι, παλιά ανάκτορα, προεδρικό μέγαρο κ.α.)

Τετάρτη 30/3/2005 -- Αναχώρηση από Σόφια στις 9:00 με κατεύθυνση την Κοστάντζα. Διασχίσαμε τη Βουλγαρία με ολιγόωρη περιήγηση στις πόλεις Μπουργκάς και Βάρνα.

Άφιξη στην Κοστάντζα αργά το βράδυ όπου μας υποδέχτηκε η υπεύθυνη του προγράμματος εκ μέρους του σχολείου της Κοστάντζα κα Σορινέλα και φιλοξενηθήκαμε στους ξενώνες του σχολείου.

Πέμπτη 31/3/2005 -- Επισκεφθήκαμε το ιστορικό - αρχαιολογικό μουσείο της πόλης και εκεί για ακόμα μία φορά διαπιστώσαμε την έντονη ελληνική παρουσία στον τόπο αυτό από τον 7ο αιώνα π.χ. τότε ιδρύθηκε η ελληνική αποικία Τόμις από τους Μιλήσιους κι έγιναν οι έλληνες φορείς του ελληνικού πολιτισμού σ'αυτόν τον
τόπο κι αυτό είναι φανερό από τα εκθέματα του μουσείου. Το απόγευμα μας έγινε θερμή υποδοχή από την ελληνική κοινότητα της πόλης στο θέατρο "Ελπίς" όπου είναι ο τόπος συνάντησης των νέων ελλήνων της πόλης. Εκεί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με το χορευτικό συγκρότημα του τόπου και του χορευτικού του σχολείου μας.

Παρασκευή 1/4/2005 -- Επισκεφθήκαμε το σχολείο της Κοστάντζα. Οι μαθητές και καθηγητές μας επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με τη μουσική από τον Ζορμπά.Ακολούθησαν λόγοι από τις δύο πλευρές σχετικοί με την πραγματοποίηση της φιλίας μεταξύ των σχολείων μας.

Σάββατο 2/4/2005 -- Αναχωρήσαμε στις 8:00 με προορισμό το Βουκουρέστι.

Κυριακή 3/4/2005 -- Συνέχεια της ξενάγησης στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας. επισκεφθήκαμε το σπίτι του Λαού, κτίριο του Νικολάι Τσαουσέσκου το τρίτο σε μέγεθος στο κόσμο. Στη συνέχεια την Οικονομική Ακαδημί, το ξενοδοχείο Marriot, την αψίδα του θριάμβου, το τυπογραφείο, το παλάτι του Βασιλιά Μιχαήλ, το μέγαρο μουσικής και την αρχιεπισκοπή. Το απόγευμα συναντηθήκαμε με την ένωση των ελλήνων της Ρουμανίας οι οποίοι μας υποδέχτηκαν εγκάρδια. Ακολούθησε εκδήλωση με χορευτικά συγκροτήματα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας κ. Σάββας Τσορακίδης ο πρόεδρος των ελλήνων της Ρουμανίας ο γνωστός πηλιορείτης καλλιτέχνης κ. Φάμπας Θανάσης και άλλοι .