Ιδιαίτερη ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με την κα Κοντοχρήστου και τον κο Μαυρογιάννη (παλιό μαθητή μας ) για την ενημέρωση των παιδιών σε επαγγέλματα καινοτόμα στην τουριστική  βιομηχανία του τόπου μας!
Το τμήμα Υπ. Οικ. Διοίκησης και το τμ. Υπ. Τουριστικών επιχειρήσεων με τις καθηγήτριές τους υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενους στις 08/12/2022 προσφέροντας τσάι, καφέ και κουλουράκια δημιουργώντας ατμόσφαιρα φιλοξενίας στην αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

Η κα Κοντοχρήστου εργάζεται στον θαλάσσιο τουρισμό στην υποδοχή και εξυπηρέτηση τουριστών σε ταξίδια με ιστιοφόρα και ο κος Μαυρογιάννης είναι χειριστής ιστιοφόρου (skipper) .
 
Και οι δυο εργάσθηκαν σε κρουαζιέρες σε όλο τον ελληνικό θαλάσσιο χώρο. Προσφέρανε τις υπηρεσίες τους σε τουρίστες απ' όλον τον κόσμο. Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί ένα πολύ προσοδοφόρο είδος εναλλακτικού τουρισμού με ανοδική τάση και προοπτική για περαιτέρω εξέλιξη.

Αυτές οι συζητήσεις προσφέρουν επιπλέον γνώσεις και πολύτιμες πληροφορίες στα παιδιά αλλά και διεξόδους στην αναζήτησή τους για επαγγελματική αποκατάσταση.


Ευχαριστούμε πολύ την κα Κοντοχρήστου και τον κο Μαυρογάννη και ευελπιστούμε σε νέα συνάντηση.