Στην 34η Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας συμμετείχε το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς.

Συγκεκριμένα οι μαθητές Αγλαΐνης Θέμης και Κάτσης Δημήτρης ήταν ανάμεσα στους 130 μαθητές από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα που συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τις 16 ως τις 19 Δεκεμβρίου 2016 προκειμένου να εργαστούν σε επιτροπές στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να προτείνουν λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο μαθητής Θέμης Αγλαΐνης συμμετείχε σε επιτροπή με θέμα τη διασφάλιση διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ ο Δημήτρης Κάτσης σε επιτροπή με θέμα τους τρόπους μείωσης της σπατάλης τροφίμων.

Την πρώτη ημέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας και δημιουργίας συνοχής στην ομάδα ενώ οι δύο επόμενες ημέρες αφιερώθηκαν στην εργασία των επιτροπών για την διαμόρφωση προτάσεων και λύσεων. Τέλος, την τέταρτη ημέρα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ολομέλειας όπου οι προτάσεις των επιτροπών τέθηκαν προς ψήφιση.

Οι μαθητές ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την νέα αυτή εμπειρία και τη συνεργασία με εφήβους και νέους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα με το πρόγραμμα των μαθητών υπήρξε κι ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Υπεύθυνη του προγράμματος για το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς ήταν η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας Μαρία Μπάτσιου.