2015 - 2016

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με θέμα «Wine Roads» σε συνεργασία με το σχολείο Istituto Tecnico Agrario "Ottavio Munerati" (Rovigo, Ιταλία).

Σκοπός του προγράμματος ήταν να διερευνήσουν οι μαθητές τις πρακτικές διαδικασίες από την παραγωγή έως την κατανάλωση του κρασιού αλλά και το ρόλο του στις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Μπάτσιου, Αναστασία Κουρεντζή

 

2014 - 2015

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με θέμα «The sea: The place where peoples get apart and come together» σε συνεργασία με το σχολείο Ata Egitim Kurumları (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία).

Στόχος του προγράμματος ήταν η διερεύνηση της σημασίας της θάλασσας ως συνόρου αλλά, κυρίως, ως μέσο επικοινωνίας των λαών με την ώθηση που τους έδινε για ταξίδια και την επίδραση που ασκούσε στην κουλτούρα τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε αδελφοποίηση των σχολείων και ανταλλαγή επισκέψεων Ελλήνων και Τούρκων μαθητών και εκπαιδευτικών στην Τουρκία και την Ελλάδα αντίστοιχα.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Μπάτσιου, Αναστασία Κουρεντζή

 

2012 - 2013

1. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας Σχολείων COMENIUS  με θέμα: «Walking hand in hand can take us to Fair(y)land»

To πρόγραμμα αφορούσε στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε έννοιες που σχετίζονται με αυτά. Στόχος ήταν, μέσα από βιωματικές και άλλες δράσεις, η ενημέρωση παιδιών κι ενηλίκων για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα διαφορετικότητας.

Παράλληλα με το πρόγραμμα αυτό, λειτούργησε oμότιτλο πρόγραμμα eTwinning το οποίο βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.

Διάρκεια προγράμματος: 2 έτη (2012-2014)

Συντονιστικό σχολείο: Επαγγελματικό Λύκειο Αγριάς

Συνεργαζόμενα σχολεία: α) Επαγγελματικό Λύκειο Αγριάς, β) Institut Andreu Nin (El Vendrell, Ισπανία), γ) Zespol Szkol Ponadgimnazjalnych (Czaplinek, Πολωνία), δ) Friendly Appeal Cesis State Gymnasium (Cesis, Λετονία), ε) ISTITUTO DI ISTRUZIONE SUPERIORE "Bruno Munari" (Castelmassa, Ιταλία)

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Αναστασία Κουρεντζή, Μαρία Μπάτσιου

Σχετικές ιστοσελίδες:

https://sites.google.com/site/wolkinghandinhand/home

http://new-twinspace.etwinning.net/web/p86784/welcome

2. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ΚατάρτισηςLEONARDO DA VINCI στην Valencia της Ισπανίας με θέμα «Καλές πρακτικές ενίσχυσης της νεανικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στον Τουρισμό»

Συμμετέχων εκπαιδευτικός: Νικόλαος Μπαμπανίκος (Διευθυντής του σχολείου)

 

2011 - 2012

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης LEONARDO DA VINCI με θέμα «Βελτίωση του επαγγελματικού προφίλ των εκπαιδευτικών μέσω Coaching» στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας (Ιούλιος 2012).

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Νικόλαος Μπαμπανίκος, Χρήστος Μαράτος, Θεοδώρα Μπούτλα, Αμαλία Αποστολίνα, Αναστασία Κουρεντζή, Μαρία Μπάτσιου, Ελένη Μαλαχιά, Κατερίνα Τσέλιου, Δέσποινα Γουσουτίδου, Μάρθα Μιργκούδη και Δημήτρης Κράββαρης.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με θέμα «Interaction, Interdependence and Interculturalism». Συνεργασία με τα σχολεία: Nannestad videregaende skole (Nannestad, Νορβηγία), Liceo Classico e Scientifico "Democrito", (Roma, Ιταλία), IISS "Bruno Munari" (Castelmassa, Ιταλία), Weores Sandor Gimazium, (Budapest, Ουγγαρία), Agrupamento de Escolas de Sátão (Sátão, Πορτογαλία) και Kaufmannsschule II (Hagen, Γερμανία).

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Μπάτσιου

 

2010 - 2011

Εκπαιδευτική επίσκεψη λόγω αδελφοποίησης στο σχολείο «TURISTIKA / UGOSTITELISKA SCOLA DUBROVNIK» στο Dubrovnik της Κροατίας 9-16/4/2011.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Χρήστος Μαράτος, Αναστασία Κουρεντζή

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με θέμα: «Young and Europeans in the South and in the North». Συνεργασία με το Σουηδικό σχολείο St Ilianskolan (Enkοping, Σουηδία). Στόχος του προγράμματος ήταν η επικοινωνία και η γνωριμία με μία διαφορετική κουλτούρα και η δημιουργία νέων φίλων. Το πρόγραμμα βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία Μπάτσιου

 

2009 - 2010

Εκπαιδευτική επίσκεψη λόγω αδελφοποίησης στο Τεχνικό Επαγγελματικό σχολείο Bela SzakkepzoIskolaes Kollegium  στην πόλη Szentgotthard της Ουγγαρίας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Χρήστος Μαράτος, Μάρθα Μιργκούδη, Τριαντάφυλλος Καννελάκης και Θεοδώρα Μπούτλα.

 

2008 - 2009

Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης LEONARDO DA VINCI στο Μιλάνο της Ιταλίας με θέμα «Σύγχρονες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες».

Συμμετέχουσα εκπαιδευτικός:  Μαρία Μπάτσιου

 

2007 - 2008

Εκπαιδευτική επίσκεψη λόγω αδελφοποίησης στο Ιταλικό σχολείο Istituto DiIstruzione Superiore της Villa San Giovanni στην Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αναστασία Κουρεντζή

 

2005 - 2007

LUVIT: Παγκόσμιο Προγράμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης διάρκειας 18 μηνών, που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Σουηδίας LUND υλοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου και ολοκληρώθηκε με συμμετοχή του σχολείου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων στο Ντουμπάι (8-14/12/2006) με θέμα «Ειρήνη και αειφόρος ανάπτυξη» (Ε.Π.Α.Λ.  ΑΓΡΙΑΣ).

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αναστασία Κουρεντζή

 

2003 - 2005

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SOCRATES - COMENIUS με θέμα «Πρόληψη ανορεξίας και βουλιμίας. Υγιής και ισορροπημένη διατροφή. Αναλογίες και διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών διατροφικών συνηθειών»

Συνεργαζόμενα σχολεία: α) ISTITUTO D’ ISTRUZIONE SUPERIORE GEN. “W.O. DARBY”Ιταλίας, β) LES ELORRIO BHI Ισπανίας (Χώρα Βάσκων), γ) I.E.S. “A. CARBALLEIRA” OURENSE Ισπανίας (Γαλικία). Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αναστασία Κουρεντζή.

Παρουσίαση του προγράμματος στο Σταθμό του ΟΣΕ Αγριάς στα πλαίσια της γιορτής παιδείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας «Το σχολείο δημιουργεί».

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Αναστασία Κουρεντζή, Ελένη Μαλαχιά

 

2004 - 2005

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε σχολείο στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Ρήγας Φερραίος, ένας Μαγνησιώτης επαναστάτης».

Υπεύθυνοι καθηγητές: Χρήστος Μαράτος, Μάρθα Μιργκούδη, Τριαντάφυλλος Καννελάκης. Δήμος Κολιαμήτρας.

 

2003 - 2004

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αμπέτειο Σχολή του Καίρου (Τ.Ε.Ε. ΑΓΡΙΑΣ) (8-15/3/2003)

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Αναστασία Κουρεντζή

  • Έκδοση εντύπου με τίτλο «Η δράση των Πηλειοριτών στην Αίγυπτο 1825-1936»

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Αναστασία Κουρεντζή, Ελένη Μαλαχιά

 

2002 - 2003

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής ανταλλαγής μαθητών με το σχολείο Anadolu Teknik Mersinli στην Σμύρνη της Τουρκίας (Τ.Ε.Ε. ΑΓΡΙΑΣ) και θέμα «Οι νέοι πρέπει να ζήσουν ειρηνικά».

Εκπαιδευτική επίσκεψη Τουρκων μαθητών στην Αγριά 18-24/2/2002

Εκπαιδευτική επίσκεψη Ελλήνων μαθητών στη Σμύρνη 22-30/11/2002

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αναστασία Κουρεντζή

 

1999 - 2000

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SOCRATES LINGUA Ε σε συνεργασία με το σχολείο Schloss St. Martin στην πόλη Graz της Αυστρίας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μάρθα Μιργκούδη, Χρήστος Μαράτος και Γιάννης Καλόγηρος.