Ημέρα γιορτής Erasmus+ ήταν η Παρασκευή 16 Οκτωβρίου για το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς. Στο πλαίσιο των Ημερών Erasmus (Erasmus Days), το σχολείο οργάνωσε εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες, που παρέχουν οι δράσεις του Erasmus+, τόσο σε σχολικό, επαγγελματικό, όσο και σε πανεπιστημιακό επίπεδο και η σημαντική παρουσία του σχολείου σε αυτές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Χρήστο Μαράτο, το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς παρέχουν στους μαθητές εμπειρίες ζωής και ευκαιρίες προσωπικής κι επαγγελματικής ανάπτυξης. Λαμβάνεται, δε, μέριμνα, ώστε τα υλοποιούμενα προγράμματα να είναι υψηλού επιπέδου, όπως αποδεικνύει το γεγονός, ότι το σχέδιο συνεργασίας σχολείων επτά χωρών, με συντονιστή το ΕΠΑ.Λ. Αγριάς, «Πετώντας με τα φτερά της Μυθολογίας στον χώρο και τον χρόνο» (2017-2019), αξιολογήθηκε και χαρακτηρίσθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως Παράδειγμα Καλής Πρακτικής. Επίσης, το ομότιτλο σχέδιο eTwinning έλαβε Ετικέτα Ποιότητας ως σχέδιο εξαιρετικής διαχείρισης και πηγή έμπνευσης για άλλους.

Επί του παρόντος, το σχολείο συντονίζει – για δεύτερη χρονιά – πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων τεσσάρων χωρών με θέμα «Διαφήμιση και Διατροφή». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες, που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2019-2020 με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών. Την προσοχή προσέλκυσε το βίντεο της συνάντησης Erasmus+ στην Ελλάδα, αλλά και τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου για τις διατροφικές συνήθειες, το οποίο είχε διανεμηθεί στους μαθητές κατά το πρώτο τετράμηνο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Τα αποτελέσματα σχολιάστηκαν από την εκπαιδευτικό του σχολείου, διατροφολόγο, Μαρία Βλαχάβα, στο πλαίσιο παρουσίασης για τα ναι και τα όχι της διατροφής.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ενημερώθηκαν, επίσης, για την υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στη Σχολική Διαρροή και για τα μελλοντικά σχέδια του σχολείου. Βασικότερο αυτών είναι η εκπόνηση ενός επταετούς προγράμματος αναβάθμισης των γνώσεων μαθητών κι εκπαιδευτικών μέσω κινητικότητας στο εξωτερικό, με στόχο την απόκτηση Διαπίστευσης, που οδηγεί στην ευχερέστερη εξασφάλιση της απαιτούμενης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε «στενό οικογενειακό περιβάλλον», λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ωστόσο, το υλικό θα είναι σύντομα διαθέσιμο για το κοινό στο διαδίκτυο. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και συντονίστριες των προγραμμάτων Erasmus+ Μαρία Μπάτσιου και Αναστασία Κουρεντζή, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του εκπαιδευτικού Πληροφορικής Χρήστου Μαρέτσικου.